(De vrijdag ontbreekt in het filmpje)
Timelapse (en de vertraagde versie SlowLapse) van de 32e week van de bouw van Almansweide. Leuk om te zien hoe er door dakdekkers gewerkt wordt bovenop de woningen. Als zwarte mieren kruipen ze over de daken. (De vrijdag ontbreekt in het filmpje)
0 Comments
Het werk aan de acht woningen wordt steeds minder zichtbaar, want veel gebeurt nu achter de muren en onder de daken. Op het appartementengebouw is goed te zien hoe de bovenste verdieping vordert. De BouwWeek duurt 2 minuten en 33 seconden. In de Slowversie 5 minuten en 6 seconden. De 31e week na de start van de bouw van Almansweide. We bezoeken de bouwlokatie op de dag dat er gewaarschuwd werd voor windkracht 8 of 9. Bouwbegeleider Femke Steenbergen vertelt dat het dan een onwerkbare dag is, maar er wordt wél gewerkt. Nieuwtje in de video: het pannenbier komt op 24 oktober! Omdat het werk aan de website vaak nachtwerk is, gaat er wel eens een lettertje mis....\Waar BoueWeek staat moet je uiteraard BouwWeek lezen.
Het volgende bouwfeestje is bekend: op 24 oktober gaat de vlag in top en wordt het glas geheven! Dan bereikt Almansweide het hoogste punt van de bouw. Het dak voor de liftkoker wordt dan geplaatst en daarna zal het pannenbier rijkelijk vloeien.
Bouwbegeleider Femke Steenbergen maakte de datum bekend in de video van BouwWeek 31. Verslaggever Marc Ruyg van de provinciale zender NH volgt de bouw van Almansweide op de voet. Elke maand komt een andere toekomstige bewoner aan het woord. Behalve deze keer, want nu staat onze bouwbegeleider Femke Steenbergen op de steigers in de spotlight. Op 3 oktober is de uitzending op tv, maar nu al te zien via de website. In de rubriek 'Bouw Woon Leef' zijn ook de eerdere afleveringen nog te zien. Klik op Bouw Woon Leef - NH In de dertigste week na de start van de bouw van Almansweide wordt beton gestort op de bovenste verdieping van het appartementencomplex. Ook is goed te zien hoe hele daken geplaatst worden op de woningen. De SlowLapse duurt twee keer zo lang als de TimeLapse. Begin september was nogal nat. Niets vergeleken met Sint-Maarten, maar op veel plekken in eigen land viel in een week een hoeveelheid neerslag waar we doorgaans een hele maand over doen. Hoe beïnvloedt dat het bouwen? Gelukkig wordt er hard gewerkt aan de daken van de acht woningen. Waar nodig is een provisorische plastic overkapping gemaakt. Op het hydride- (appartementen-) gebouw wordt de laatste vloer gestort. We gaan op werkbezoek met Femke en Mart-Jan, samen met verslaggever/cameraman Marc Ruyg. In die 29e bouwweek was er een open dag voor de toekomstige bewoners. En met architect Mart-Jan Oosterveld bekeken we een dag later de vorderingen op het terrein. Van de woningen had een aantal al een dak (lekker omdat het regende) en op het appartementengebouw werd gewerkt aan de bovenste woonlaag. Na de bouwvakantie haperde de techniek. De Timelapsecamera weigerde dienst en pas na anderhalve week kon het gerepareerde toestel weer aan de slag. Daarom een kort timelapsje, want de werkzaamheden van maandag tot en met donderdag zijn niet geregistreerd. De camera van Almansweide is heel gastvrij geplaatst in het huis van een van onze toekomstige buren. Vanaf maart mochten we wekelijks bij hen langs komen om de geheugenkaartjes te verwisselen. Alleen de afgelopen tijd was het niet mogelijk omdat de timelapse-buren afwezig waren. De camera deed zijn werk, maar we konden er niet bij! Met enige vertraging komen daarom de timelapsefilmpjes van de bouwweken 29, 30 en 31 nu online. Almansweide-voorzitter Willem Gockel staat in de Hilversum 100. Dat is een netwerk van Hilversummers die werk maken van de energietransitie. Het is een groep van ondernemers, bewoners, bedrijven, scholen, sportverenigingen en andere organisaties die zich samen met de gemeente inzetten om Hilversum groener en gezonder te maken.
In 2016 is deze beweging als Energieplatform Hilversum begonnen en in de zomer van 2017 omgedoopt tot de Hilversum 100. Tijdens de klimaattop in Parijs (in december 2015) hebben de wereldleiders toegezegd zich in te zetten voor het behalen van de klimaatdoelen. Zo spraken ze af dat de aarde met niet meer dan 2 graden mag opwarmen. Nederland kwam vervolgens met het Nationale Energieakkoord waarin is afgesproken in 2020 14% van onze energie duurzaam op te wekken en in 2050 klimaatneutraal te zijn. Een akkoord waar Hilversum graag aan bij wil dragen, vandaar de ambitie om in 100 weken, dus vóór 2020, 100 kiloton CO₂-uitstoot te besparen. Almansweide wordt op de website van de Hilversum 100 als voorbeeld genoemd, om anderen te inspireren. Daarmee staat ons woningbouwproject in een mooi rijtje met onder andere Hilverzon, de Biologische Slager, Meentkracht en de Bermbende. Bekijk het verhaal van Willem over Almansweide op de website van de Hilversum 100 |
Archief
December 2022
|