En deze linkerfoto is van 2015. Ontdek de verschillen! De start samen met OptimumPlus op 17 november in dat jaar. Links Bram Klomps van het aannemersbedrijf, in het midden onze toenmalige penningmeester Paola van der Sluijs en rechts voorzitter Willem Gockel. We begonnen lachend en zo zijn we ook samen geëindigd. Mooi. |
Nog geen drie jaar geleden (het was in november 2015) tekenden we vrolijk een overeenkomst met Aannemerscombinatie OptimumPlus. Vandaag op de 26e september komen bouwers en vertegenwoordigers van Almansweide voor het laatst bijeen voor een vergadering van het BouwTeam. Dat werd voorafgegaan door een toast op de prettige en succesvolle samenwerking. Van links naar rechts: architect Mart-Jan Oosterveld, bouwbegeleider Femke Steenbergen, Gerjan Boenink (OptimumPlus), Bram Klomps (OptimumPlus), Willem Gockel (Almansweide), Mark Evers (OptimumPlus), Ina Reijn (Almansweide), Erik Huiskamp (OptimumPlus), Gert van der Windt (Almansweide), Ruud Martens (Almansweide), Otto Bosman (OptimumPlus), Carla van Lingen (Almansweide).
0 Comments
Het gaat nu hard. De eerste verhuisauto's komen naar Almansweide, de overdracht van de appartementen komt op gang en het af en aan rijden van de busjes van vloerenleggers, keukenboeren en klusjesmannen pleegt een grote aanslag op de parkeerruimte. Buren met auto's gaan somber kijken.... De bouwkeet en opslagcontainers verhuizen van de binnentuin naar het voorterrein. Dat alles in 3 minuten TimeLapse of 6 minuten in de SlowLapse! Architect Mart-Jan Oosterveld presenteerde zijn definitieve plan voor Almansweide in februari 2016. Tweeëneenhalf jaar later is het complex bijna af. Kijk mee hoe de artist impression van toen in een foto de werkelijkheid van nu wordt! En neem je hoed af voor de architect die zo'n vooruitziende blik had. Onze nieuwe achtertuin (de Zuiderheide) is een prachtig wandelgebied voor de hond. Wél aangelijnd alsjeblieft, want je komt soms de schapen van ons logo tegen. Drentse heideschapen van het Goois Natuur Reservaat. Altijd leuk: een nieuw lijstje. Op ons Almansweide YouTube kanaal staan nu 166 filmpjes. Vanaf de allereerste (de onthulling van het bouwbord) tot vandaag. In bijna twee jaar bij elkaar geschoten. Maar welke zijn het meest bekeken? In november vorig jaar publiceerden we de eerste Top Tien. Hier is de meest recente Hitlijst. Klik op een titel in het lijstje om het gewenste filmpje te zien. Opvallend:
Terwijl de bouw van Almansweide bijna af is gaat het steeds slechter met de website van dit project ..... De webmaster én de filmer én de editor van deze site hadden de afgelopen twee maanden hun handen vol aan het inrichten van hun eigen (prachtige!) nieuwe huis. Dat is ten koste gegaan van het werk voor de site. Naar schatting loopt die zeker zeven weken achter.
Sorry..... Er is nu een inhaalslag gestart, maar het gaat nog even duren voordat we weer echt bij de tijd zijn. Het goede nieuws: er wordt aan gewerkt! Vlak voordat de eerste Almansweiders naar hun nieuwe woning verhuizen is het spitsuur. Keukenbouwers rijden af en aan - en in de tuinen verandert de zandwoestijn nu in terrassen en worden de eerste planten in de grond gezet. De TimeLapse duurt ruim 3 minuten. Bij de twee keer zo langzame SlowLapse zie je de vijf dagen van de bouwweek in iets meer dan zes minuten. In september 2018 is in de binnentuin van Almansweide onze eerste boom geplant! Onze tuinmannen van de firma Enzerink hebben een twintig jaar oude Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ aan de rand van de toekomstige wadi geplant. Hoogte nu zo'n 6 meter - maar dat kan in de toekomst tussen de 10 en 20 meter worden.
In zijn land van oorsprong, Noord-Amerika bereikt deze amberboom een hoogte van wel 45 meter! Ruim 330 jaar geleden werd de eerste amberboom in Europa geïmporteerd. De geslachtsnaam is afgeleid van het Latijnse liquidus, "vloeibaar" en het Arabische ambar, "gom", een verwijzing naar de geurende rode gom die de bladeren van de boom bij warmte afscheiden en die uit de stam kan worden afgetapt. Bij verbranding werd 'de lucht gezuiverd' - dat meldden de Spaanse veroveraard van Noord-Amerika. De bast is aanvankelijk roodbruin, later wordt die grijsbruin, met diepe groeven, die lijken op de schubben van een krokodil. De boom wordt daarom in Amerika ook wel alligatorwood genoemd. Liquidambar styraciflua is in 1753 door Linnaeus van zijn wetenschappelijke naam voorzien. |
Archief
December 2022
|